29. srpna 2017

Modletice 2017 - Modletické zvonění - reportáž

Modletické zvonění

Tak jsem tu zas. Stejně jako Modletické zvonění.

Poslední srpnový víkend se již po osmé odehrál na nádvoří Modletického zámku hudební festival. Jedním z doprovodných programů byla i ukázka naší práce. Protože se nás letos sešlo velmi málo, dovolím si na úvod poděkovat všem, kteří alespoň pomohli se stavbou. Na víkendový provoz nás zůstalo z celé party torzo tří mohykánů. Proto jsme stavěli moduliště jen ve čtyřech zvolili jsme úspornou variantu. Moduliště na podiu mezi Kácovem a Bílým potokem spojovala jednokolejná trať s novou odbočkou pracovně zvanou Říp II. Z Bílého Potoka bylo možno odjet do skryťáku do Slivence, přezdívanému také cimbál. No a druhým směrem mezi Bílý Potok a Kácov jsme si postavili dvoukolejku. Kdo pozorně četl, uvědomí si, že jsme postavili ovál s odbočkou.
Provozně je to velmi zajímavá sestava. Nedáte-li si pozor, tak při nedodržení jízdního řádu si záhy připadáte jak v Cimrmanově hře, kdy se dole v dole hromadí horníci.
Jarda s Honzou už spolu zase kamarádí, když se potkávají na trati, zdraví se táhlým zvukem píšťal a trubek svých turnusových strojů. Poté co se provalilo, že Jarda chodí Honzovi za manželkou, si chlapi jednou při pauze chtěli rozbít hubu a nebýt Franty, určitě by k tomu došlo. Tak se stalo, že si je jenom vyměnili mezi sebou a občas si ve volném čase zajdou spolu na pivo.
Tak, ať jim chutná stejně jako nám při „zvonění“.
Váš dopisovatel

P.S. letos hráli folková skupina Neřež, Jarda Samson Lenk, Lucie revival a další