12. srpna 2018

Bad Vöslau 2018 - česká výprava


Několik dní před odjezdem se šturmovalo. Dodělávaly se bedny, které se nestačily postavit při testovacím setkání. Výprava středních Čech se skládala ze dvou aut, každé vezlo svůj vlek.
Solidárně jsme si rozdělili náklad a vyrazili na cestu. Pořadatelé nás zaskočili svým požadavkem na poslední chvíli, abychom dorazili v den příjezdu již dopoledne v podstatě v čase, na kdy jsme plánovali odjezd. A tak jsme se stali rebely. Cestou jsme vyzvedli klíče od ubytování. Měli jsme zajištěny dva apartmány cca 15 minut od haly jízdy po dálnici. Ubytování splnilo naše požadavky a bylo velmi příjemné.
Ve středu se stavělo. Ve čtvrtek se dostavělo, oživilo a začal provoz. A vůbec nevadilo, že jsme nedodrželi přání pořadatele s časem dojezdu. Po večeři se vyhlásily volné jízdy. To bylo pro některé z nás jako úder z čistého nebe. Vysvětlení bylo jednoduché. Hala byla otevřena od 8 hodin ráno do 10 hodin večer. Večeře byla v takovém čase, že bychom nestihli celý grafikon, volila se tato cesta. Jak jsem psal, někteří z nás to nesli těžce, zaznamenal jsem však i opačný názor, protože celý den bylo velké vedro, tak ke konci odpolední směny již některým z nás docházely síly a myšlenky na další grafikon. Tady pak vítězí večerní volný program. Je to zkrátka všude stejné. Někdo by jezdil až do padnutí a někdo si zase radši večer sedne a popije s kamarády. Proto se letos na setkání odjezdily vždy jen dva grafikony denně.
Naši přátelé z Rakous staví pravidelně elektrifikované úseky a tak jim stavba trvá o něco déle než nám. Tentokrát byla trasa elektrifikace rozložena kolem sálu. Z Lindstadtu vedla odbočná větev přes Olfamatt do Friedbergu. Z Olfamattu byla odbočka s přechodem na úzkou. Z Friedbergu se dalo jet do tří směrů. Česká větev vedla z Friedbergu do Kácova dále do Hrabové a přes Setuzu do koncového nádraží - Slibov. Dalším směrem byl Lindstadt a poslední směr vedl do Pingau.
Setkání patřilo k těm velmi pohodovým, kdy se nikam nespěchá, všechno se řeší za pochodu a nálada je povznesená.
Z Bad Vöslau srpen 2018 Vilda







Fotogalerie:

https://mk-zababov.rajce.idnes.cz/BadVoslau_2018