30. dubna 2009

Ekotechnické muzeum Praha 2009 - reportáž

Během víkendu 23. – 26. 4. 2009 pořádala sekce H0-P malé provozní setkání v Ekotechnickém muzeu v Praze. Na střetnutí byla i sekce H0e a se svojí nově budovanou stanicí Brod se zúčastnili žáci Hobby centra 4. Následuje několik fotografií z těchto zajímavých prostor.
Náklad pro úzkou
I díky stavebnímu setkání, které se konalo jen o pár dní dříve, se zelenilo mnohem více modulů. Velký pokrok byl vidět na Staré Pace a hlavně Horymír překvapil se zpracovaným překladištěm a fleximoduly. Na vlečce Setuza se objevily nové budovy a výrazně tak oživily vlečkový areál.
I když layout nevypadá složitě, obsluha Paky měla pořád co dělat
Motoráček z Bechyně kolem Setuzy
Když už bylo psáno o zelenějších modulech, nemůžu si odpustit pochválit pokrok ve vozech a lokomotivách. Na první fotce v reportáži vidíte jak takový výsledek patiny může vypadat. Další obrázek pak představuje patinu na voze.
Kvalitně udělaná patina
Večer probíhalo posezení u grilu a klábosení o všemožných věcech.

Hlavní grilmistr, který se po celé setkání staral o naše žaludky
"Upoutávka na akci"
Toto setkání patřilo mezi tzv. veřejná, kdy si výsledek našeho snažení mohla přijít prohlédnout široká veřejnost. A ta toho využila v hojné míře. Je jen otázkou, zda za to může propagace muzea, nebo naše vlastní. Tu jsme provedli prostřednictvím plakátu na pražské burze, která byla víkend před setkáním.

Přítomné děti zaškoloval do ježdění a zacházení s FREDem Vláďa Marek. Návštěvníků bylo opravdu mnoho a mezi nimi i ti, kteří měli zájem o vstup do Zababova. Každý, kdo projevil zájem, dostal všechny informace, které požadoval.

Kdo chtěl udělat nějaký snímek bez přítomnosti diváků, musel si buďto přivstat, nebo fotit za umělého osvětlení v noci. I tyto snímky však stojí za zveřejnění. Určitě v sobě mají cosi magického.
Svítání
Svítání nad depem



Setkání proběhlo při akci "Odemykání kanálů", kterou muzeum pořádalo. V provozu byl nejen hlavní tahák muzea - parní stroj, ale i různé hračky na parní pohon.
"Děda Komárek" v akci
Souběžná jízda na dvojkolejce. Bohouš pomáhá svému favoritovi
Protože všude kolem běžely parní stroje, hasiči byli v pohotovosti
Další foto
A další ...
A poslední ...

Při setkání natáčela i Česká televize. Reportáž můžete vidět zde.

Pro Zababov připravil František Jedlička

Foto: Honza Malec, Vladimír Vacek,  Hana Pevná a další.